Nytt och fint tak efter lyckad takläggning Örebro

Få hjälp med takläggning av professionella takläggare i Örebro

Med 25 års erfarenhet har vi all kunskap som krävs för att ditt nya tak ska bli riktigt bra och hålla länge. Som takläggare i Örebro hjälper vi både privatpersoner och företag med att reparera, lägga nytt eller lägga om ett befintligt tak på alla slags byggnader – till exempel hus, garage, stall, lador, industribyggnader och andra fastigheter. Vi utgår från Örebro med omnejd och gör kostnadsfritt hembesök hos dig för att utvärdera hur dina behov av takbyte bäst kan uppfyllas.

Snabblänkar:

Kontakta oss för kostnadsfri offert

Kontakta våra kunniga medarbetare i Örebro redan idag för kostnadsfri rådgivning och mer information.

Vilket takmaterial ska jag välja?

För ett bostadshus står takets utseende för en stor del av helhetsintrycket. Samtidigt ska det kunna stå emot många år av väder och vind. Vi hjälper dig att lägga olika slags plåttak och även tegeltak.

Plåttak finns i flera olika utformningar. På hus är det vanligt att använda sig av takpanneplåt, vilket många tycker är lika snyggt som tegel och med fördelen att det kräver mindre underhåll. För ett vanligt plåttak på till exempel hus, garage, stall och andra byggnader kan du välja mellan falsad eller profilerad plåt. Om du inte redan bestämt dig för vilket material du vill ha kan vi ge dig goda råd.

Tegeltak passar de flesta byggnader och har hållit i sig länge i popularitet tack vare sina egenskaper av frosttålighet och att kunna släppa ut fukt som letat sig in under pannorna. Tegel är dock betydligt tyngre plåt vilket kräver att takkonstruktionen klarar att hålla vikten.

Takpanneplåt – snyggt utan underhåll

Plåt är ett lätt material som håller i många år. Om du vill täcka husets tak med plåt som efterliknar tegelpannor kan du välja takpanneplåt. Resultatet blir snyggt och stilrent, samtidigt som det kräver mindre underhåll än ett traditionellt tegeltak.

Falsad plåt för bandtäckning

Falsad plåt monteras på ett sådant sätt att färre skarvar uppstår jämfört med andra metoder. Bandtäckning betyder att plåten levereras i stora band och sätts ihop med ståndfalsar. Risken för läckage och vattenskador minskar genom att antalet skarvar minimeras.

Takläggning med profilerad plåt

För ett stabilt och starkt plåttak används profilerad plåt, vilket gör det till ett vanligt material på många industribyggnader. Den profilerade plåten monteras oftast genom överlappning och fästs med hjälp av skruvar.

Läggning och omläggning av tegeltak

Vi utför även läggning och omläggning av tegeltak. Fördelen med tegelpannor är att de har en lång livslängd och passar estetiskt i de flesta miljöer och på nästan alla byggnader. Det kräver stor noggrannhet att lägga tegelpannor. Kontakta oss för att se till att jobbet blir ordentligt och rätt utfört.

När är det dags att byta tak?


Många gånger är det nödvändigt att byta tak på grund av slitage och risk för läckor – det är smart att göra så i förebyggande syfte för att undvika onödigt dyra kostnader när olyckan redan inträffat. Men lika vanligt kan det vara att av estetiska skäl vilja lägga nytt tak för husets helhet när det gäller utseende.

Att byta tak i Örebro kan kännas som ett stort projekt, men det är i de flesta fall ett väldigt smart val och en klok investering för framtiden. Du kan slappna av under hela processen och förlita dig på att vi, som takläggare med expertkunskap på plåtslageri och hantverk, gör ett utmärkt jobb åt dig.

Fördelar med att byta tak i Örebro


Många hör av sig när de märker att taket börjar bli dåligt eller är oroliga att det inte längre är i bra kondition. Så snart som du misstänker att det kan behövas läggas om är det dags att agera, för risken finns att det annars snart börjar läcka i undertaket vilket leder till att fukt och mögel sprider sig. Genom att lägga om ett gammalt tak ger du ett nytt och ordentligt skydd åt hela fastigheten. Taket är trots allt det som håller byggnaden torr och trygg från all nederbörd. Ett ordentligt utfört takbyte gör att du kan känna dig säker under årets alla månader.

Vad kostar det att byta tak?


För att få rätt kostnadsberäkning på projektet är du välkommen att höra av dig till oss för en offert. Utifrån hur behovet ser ut ordnar vi med utvärdering, material och professionellt hantverkarutförande. Slutpriset beror bland annat på takets utformning, storlek, samt önskat underlag och material.

Tänk på att en billig takläggare inte nödvändigtvis är ett bra val. Ett dåligt utfört jobb av slarviga hantverkare kan bli dyrt. Vi ser till att alltid leverera ett resultat som är av högsta kvalitet och som gör att du kan känna dig trygg med att du fått ett tak som håller länge.

Hur lång tid tar det att lägga tak?


Det absolut viktigaste att tänka på i projektet är att det nya taket läggs på ett sätt som gör att det kommer hålla långt in i framtiden, utan att problem uppstår. Vi tar hänsyn till omständigheterna i varje unikt fall och därför finns det ingen exakt uppgift för hur lång tid det kommer ta att lägga nytt plåttak eller tegeltak innan vi har kollat på just din situation. De takläggare som bryr sig mer om att utföra sitt jobb snabbt, snarare än på ett bra sätt, löper stor risk att begå slarv och misstag.

Vi kontrollerar och undersöker skicket


Om du vet om att ditt tak är i behov av en omläggning eller reparation, tveka inte att kontakta oss för rådgivning och prisoffert. Vi ser över konditionen i ett helhetsperspektiv, såväl som detaljerad undersökning av material och monteringar. Särskilt efter vintern är det viktigt att se över skicket. Vill du först själv göra en enklare genomgång kan du:

  • Se till att inga träd i närheten har grenar som kommer åt taket, eller som kan falla och orsaka skada.
  • Kontrollera att alla tegelpannor eller plåtar ligger på rätt plats.
  • Rensa skräp från stuprännor, ventilationer och vrår.
  • Se över stegar, bryggor och räcken så att de är helt säkra. Kontakta oss vid minsta tvekan.

Varför välja SB Byggnadsplåtslageri?


Anlita seriösa takläggare för ett professionellt utfört jobb

Vi prioriterar ett kvalitetsresultat framför allt annat, vilket gör att vi alltid är professionella och noggranna i vårt jobb. Takläggare som fuskar är tyvärr alltför vanligt och det finns många oseriösa aktörer i branschen, vars billiga pris bara leder till ett dåligt resultat och missnöje. Vi säkerställer att vårt arbete håller hög standard och kan tack vare stor erfarenhet och kunskap alltid leverera våra tjänster med ett toppresultat. Du får dessutom nytta av ROT-avdraget när du anlitar en professionell takläggare i Örebro.

Anlita oss för ett hållbart, säkert och snyggt resultat

Vi lägger falsade och profilerade plåttak, takpanneplåt och tegeltak. När du står i valet mellan två olika alternativ så hjälper vi dig med rådgivning. Eller om du redan har bestämt dig och vill komma igång, ser vi till att sköta jobbet åt dig genom hela projektets gång. Vi har många nöjda kunder genom åren, som till exempel husägare, kommuner, bostadsrättsföreningar, och olika företag inom byggbranschen.

Om alla plåtslagare vore som du skulle det inte finnas några fel på taken.

Sa en kund nyligen till Stefan Bergqvist, ägare av SB Byggnadsplåtslageri. Det är precis sådana omdömen som vi strävar efter och som bekräftar att vårt kvalitetstänk fungerar.

Kundanpassat arbete med bra kommunikation

Varje projekt ser olika ut beroende på situationen. Vi anpassar arbetet efter dina behov och önskemål. För att säkerställa ett resultat som du är helt nöjd med lägger vi stort fokus på att hålla en god kommunikation, från den initiala rådgivningen till den färdiga takläggningen.

Hembesök och rådgivning till dig

Vi erbjuder kostnadsfria offerter och rådgivning för att bedöma hur vi bäst fixar just ditt tak. Ring oss på SB Byggnadsplåtslageri i Örebro för rådgivning när du funderar på att reparera eller lägga nytt tak. Våra tjänster innefattar även plåtarbete för alla slags byggnader, till exempel takreparationer eller takrenovering, montering av fönsterbleck, beslag och avrinningssystem samt taksäkerhet. Läs mer om detta under Plåtarbete.

Vi hjälper dig oavsett om du behöver takläggning i Eskilstuna, Västerås, Hallstahammar, Kungsör, Arboga eller någon annanstans i Mälardalen. Inget jobb är för långt bort för oss.

Takbesiktning vid husköp

Vi erbjuder även besiktning av taket på ditt hus. Det är nämligen den del av huset som ofta glöms bort när du köper ny bostad. Många företag besiktar bara bottenvåningen och källaren, men nog så viktigt är det att kontrollera takets kondition. Vi åker ut till dig för att se över skicket när det är dags för försäljning eller köp av hus.

Kontakta oss idag för hjälp med ditt nya tak

Välkommen att höra av dig till SB Byggnadsplåtslageri i Örebro. Vänta inte med att kontakta oss om du har ett tak som behöver ses över. Tillsammans gör vi upp en plan som passar just dina behov och önskemål.

Telefon: 070-6747606
E-post: info@sbbyggplatslageri.se
Adress: Radiatorvägen 7, 702 27 Örebro

Kontakta oss för kostnadsfri offert

Kontakta våra kunniga medarbetare i Örebro redan idag för kostnadsfri rådgivning och mer information.