Takavvattningssystem skyddar byggnaden

Att se till att ditt hus har ett ordentligt fungerande takavvattningssystem är en viktig investering som du tjänar på i längden. Takavvattning skyddar byggnaden mot fukt- och mögelskador.

Vi hjälper dig med stuprör, rännor och andra tillbehör som avleder vatten, samtidigt som tillbehören smälter in bra med resten av byggnaden.

Det finns många saker att tänka på vid installation av ett avvattningssystem, till exempel ska alla dimensioner passa, lutningen ska vara korrekt för att fallet ska bli optimalt, och rännkrokar ska fästas på ett säkert sätt. Med en professionell takläggare säkerställer du att hängrännor och stuprör installeras korrekt på byggnaden. Genom att anlita oss får du en säker, hållbar montering med högsta möjliga kvalitet på det utförda arbetet. Vi sköter hela processen åt dig, från rådgivning och måttanpassning till färdigt resultat. Naturligtvis har vi även alla tillbehör som behövs för en välfungerande takavrinning.

Hängrännor och stuprör

För att regnvattnet ska ha någonstans att ta vägen behövs hängrännor och stuprör. Vi hjälper dig installera vattenavrinning med hjälp av produkter som håller hög kvalitet i många år framåt.

Att det finns ett väl fungerande system med hängrännor och stuprör är nödvändigt för att husets insida och stomme ska skyddas från regn och snö. Det enda du behöver göra efter monteringen är att se till att rören och rännorna hålls rena från barr och löv.

Montering och utvärdering av fönsterbleck

Fönsterbleckens uppgift är att leda bort vatten från väggen. Om blecken är skadade eller dåligt monterade riskerar regn och smältvatten att tränga in i fasaden eller rinna in under fönsterkarmen. Vi undersöker skicket på fönsterblecken för att se om de behöver bytas ut samt installerar nya med hjälp av högkvalitativt material.

Andra tillbehör för takavrinning

Vi har naturligtvis även alla tillbehör som behövs för en optimalt fungerande takavrinning, i form av renstrattar, rännskarvar och utkastare med mera.

Våra hantverkare finns i Örebro med omnejd

Behöver du hjälp med nya stuprör eller hängrännor? Kontakta vårt kontor i Örebro redan idag för kostnadsfri rådgivning. Våra professionella hantverkare finns redo att utföra ett professionellt arbete för att du ska bli mer än nöjd.

Kontakta oss för kostnadsfri offert

Kontakta våra kunniga medarbetare i Örebro redan idag för kostnadsfri rådgivning och mer information.