Garnering – skydda tak och fasad

Våra kunniga plåtslagare hjälper dig med tjänster inom takgarnering, oavsett om du är privatperson eller driver företag. Vi utför alltid plåtarbete med omsorg och kvalitet så att du ska känna dig helt nöjd med ditt val av SB Byggnadsplåtslageri AB. Genom att låta en av våra professionella hantverkare göra jobbet kan du slappna av i vetskapen att allt går rätt till.

Beställning och montering av skorstensbeslag

Skorstenen får utstå både regn, snö och vind med sin utsatta position på taket. Påfrestningen sliter på den och därför är det viktigt med underhåll av skorstenen. Vi utför skorstensbeslag åt dig just i detta syfte.

Ett nytt överbeslag och beklädnad skyddar skorstenen mot vatten, snö och kyla, samtidigt som det tillåter sotning och är visuellt snyggt att se på. Ett felaktigt monterat överbeslag kan däremot leda till läckage. Med vår djupa kunskap ser vi därför till att arbetet alltid blir korrekt och noggrant utfört så att resultatet förblir på topp i många år framöver.

Installation av nya takstosar

Vi hjälper dig att byta ut gamla stosar på plåttak. En takstos används för att skapa en vattentät, säker anslutning mellan tätskiktet och olika slags rör och runda takgenomföringar. Stosen är nödvändig för att förhindra att fukt och vatten smyger sig in.

Vindskiveplåt – Montering och undersökning

Skarven mellan vindskiva och tak på ditt hus, eller annan byggnad, kräver skydd mot snö och regn. Vi utför montering av vindskiveplåt på takets vindskivor för att säkerställa det skyddet. Vi undersöker även skicket på nuvarande vindskivor för att avgöra om de kan ligga kvar eller är i behov av förnyelse.

Fönsterbleck – Utbyte och utvärdering av skick

Hur ser skicket ut på era fönsterbleck? Om blecket är skadat kan vatten tränga in i väggen eller rinna in under fönsterkarmen. Det är därför viktigt att se till att fönsterblecken uppfyller sin funktion att leda bort vatten från väggen. Vi undersöker skicket på fönsterbleck för att se om de är skadade och behöver bytas ut.

Kostnadsfri rådgivning för ditt tak – Örebro med omnejd

Vårt kontor finns i Örebro och det är därifrån vårt arbete utgår. Om du funderar över vad som behöver göras med ditt tak är du varmt välkommen att kontakta oss. Våra serviceinriktade medarbetare hjälper dig gärna. Du får kostnadsfri rådgivning om allt inom tak och byggplåtslageri.

Boka kostnadsfritt hembesök