Plåtslagare och takläggare i Örebro

SB Byggnadsplåtslageri AB har mångårig erfarenhet inom plåtslageri och bedriver verksamhet främst i Örebro län och Västmanland, men inget jobb är för långt bort – vi har hela Sverige som arbetsplats och utför jobb oavsett hur långt bort de ligger! Vi erbjuder takplåtslageri både till privatpersoner och företag och sätter alltid kunden i fokus. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten och bland våra kunder finns bland annat olika företag inom byggbranschen samt bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, kommuner och fastighetsägare. Vi utför bland annat garnering på tak, takomläggning, takavvattningssystem och taksäkerhet.

Takgarnering

Inom takgarnering arbetar vi med skorstensbeslag, takstosar, fönsterbleck och vindskiveplåt. Vi utför skorstensbeslag för att underhålla skorstenar, vilket är viktigt eftersom skorstenar ofta utsätts för mycket påfrestning. Stosar används vid tätning av plåttak och vid behov hjälper vi er gärna att byta dessa. Vindskiveplåt monteras på takets vindskivor för att täcka skarven mellan vindskiva och tak, vilket skyddar från snö och regn. Fönsterbleck ser till att leda bort vatten från väggen, och om blecket är skadat kan vatten tränga in i väggen eller rinna in under fönsterkarmen. Därför undersöker vi fönsterbleck och vindskivor för att se att de inte är skadade.

Takomläggning

Våra takläggare och plåtslagare har bred erfarenhet inom omläggning. Vi erbjuder hjälp med takomläggning när du behöver byta ditt tak och utför omläggning med bandtäckning, takpanneplåt och profilerad plåt av hög kvalitet. Vi hjälper dig även att byta och lägga tegeltak. En takomläggning kan kosta en del, men är en mycket bra investering då det sannolikt höjer värdet på din villa eller fastighet samt gör att du slipper oväntade utgifter i samband med skador som takomläggningen förhindrar.

Takavvattning

Takavvattning är en nödvändig funktion som hjälper till att skydda ditt hus mot fukt- och mögelskador, och är en viktig investering som du tjänar på i längden. Vi hjälper dig med ditt takavvattningssystem såsom stuprör, rännor och andra tillbehör som avleder vatten. Utöver dess praktiska och viktiga funktioner är det också en fördel att tänka på att stuprör och hängrännor bör smälta in med övriga huset för att det ska se enhetligt och bra ut.

Taksäkerhet

Låt oss se över din taksäkerhet och minska risken för fallolyckor och andra takrelaterade olyckor såsom snöras. Vi erbjuder bland annat takstegar, takbryggor, snörasskydd, nockräcken, takfotsräcken och snöskottning av tak. En takstege underlättar för sotaren att komma åt till skorstenen, en takbrygga eller gångbrygga gör att det enkelt går att förflytta sig i sidled längs taket till skorstenar eller andra objekt som är i behov av underhåll. Stora mängder snö eller is som plötsligt faller ned från taket kan orsaka stora skador på människor och egendom. Ett snörasskydd gör att du förhindrar olyckor, och skyddet kan även användas som takfotsräcke. Ett nockräcke eller takfotsräcke är ett rör som utgör förankringspunkt för säkerhetslina och skyddsutrustning. Räcket fungerar även som fotstöd vid förflyttning i sidled på tak med låg lutning, men detta stöd är mycket begränsat och istället rekommenderas gångbrygga.

Varför välja oss?

Vår vision är att verksamheten ska präglas av professionellt utförande, sunt förnuft och en personlig kundkontakt. Våra medarbetare är kompetenta och serviceinriktade och vi strävar alltid efter att göra dig som kund så nöjd som möjligt. Vi tar oss an alla typer av hus, fastigheter och objekt. Är ditt tak i behov av regelbundet underhåll? Vi erbjuder dig förmånliga serviceavtal med bland annat fastighetsbolag. Vi kontrollerar takskick och utför reparationer om det behövs. Tänk på att du kan slippa att genomföra onödiga reparationer om du låter ditt takplåt och taktegel få en översyn efter vintern. Med allt detta hjälper vi dig gärna!

Vi erbjuder dig dessutom kostnadsfri rådgivning om allt inom tak och byggplåtslageri. Behöver du tjänster inom plåtslageri i Örebro med omnejd? Eller är det dags att byta tak? Varmt välkommen att kontakta oss!

Här finns vi

Vårt Örebrokontor ligger på Radiatorvägen 7, 702 27 Örebro.